Rev. 1-2/2023-5

REZUMAT

 

Articolul are ca temă conservarea cunoștințelor agricole în comunitățile indigene Adivasi (tribale) din India și legătura dintre natură, societate și cultură în cadrul acestor comunități. Cercetarea noastră este rezultatul unei anchete de teren realizate în patru sate aparținând a două districte din statul Odisha din India, Koraput și Rayagada, avand ca scop înțelegerea practicilor agricole indigene, a legăturii lor cu credințele și festivalurile locale, precum și modul în care acest tip de cunoaștere se reflectă în limba și în viața comunităților. În aceste districte, agricultura este principala sursă de venit, în majoritatea satelor hrana comunităților încă se mai bazează pe consumul de plante culese din pădurile din apropiere. Ne-a interesat modul în care comunitatile locale recunosc, colectează și gătesc rădăcini și tuberculi, și faptul că mulți Adivasi mențin tradiția de a-și vinde produsele (legume și fructe) în piețele locale. Metodologia cuprinde un jurnal de cercetare de teren, documentație vizuală, observație participativă și non-participativă și discuții cu localnicii.

Cuvinte-cheie: cunoștințe indigene, triburi, agricultură, antropologie vizuală, ecologie.

Intreg aricolul